Open/Close Menu Biciclete de inchiriat | Bikes for Rent |

Bicicleta este unul dintre cele mai vechi si mai folosite mijloace de transport! Iar mersul pe bicicleta este un obicei pe cat de sanatos, pe atat de cool! Mai mult, adeptii curentului eco sustin ideea folosirii bicicletei, in drumurile noastre zilnice, pentru protejarea mediului si pentru 0 emisii.

Fie ca este vorba de a stimula echilibrul fizic si psihic sau pur si simplu o alegere pentru a proteja mediul, mersul pe bicicleta ar putea fi cea mai inteleapta alegere pentru prezent si viitor.

  1. Te mentii in forma fara sa depui eforturi prea mari

Persoanele care merg pe bicicleta se mentin in forma fara prea multa bataie de cap si consuma calorii intr un mod placut.

  1. Iti imbunatatesti sistemul imunitar

Mersul pe bicicleta este benefic pentru ca efortul pe care il depui in aceasta activitate este unul mediu. Din acest motiv tipul acesta de exercitii moderate ne imbunatatesc sistemul imunitar. Astfel suntem mai puternici in fata infectiilor. Drept dovada cei care merg cu bicicleta timp de 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana

  1. Dormi mai profund

O cursa de 20-30 de minute la inceputul diminetii  are rolul de a te trezi definitiv din somn, dar si de a te ajuta sa ai un somn lin pe seara.

De ce? Mersul pe bicicleta te lasa sa te bucuri de lumina zilei, ceea ce ajuta la reducerea nivelelor de cortisol, hormonul stresului care afecteaza calitatea somnului.

  1. Esti mai fericit

Atunci cand pedalezi se elibereaza endorfinele (hormoni produsi de creier care au rol de analgezic – suprima durerea de orice fel) care sunt responsabile cu fericirea si reducerea stresului.

Ce poate fi mai bun dupa o zi de stat pe scaun, in spatele monitorului, decat o plimbare pe inserat cu bicicleta? Cu siguranta vei ajunge acasa mult mai relaxat si vei lasa undeva departe toate problemele de peste zi in momentul in care vantul si soarele iti vor mangaia fata in viteza usoara a rotilor.

  1. Te bucuri impreuna cu cei dragi

De ce este benefica plimbarea cu bicicleta in doi? In primul rand in timpul pedalatului, asa cum am vazut mai sus, se elibereaza hormonii fericirii, si, in al doilea rand, gasesti un ritm comun cu persoana draga tie si va veti simti conectati ca in timpul unei conversatii. Genul acesta de gesturi va vor face sa simtiti doar caldura si afectiune unul fata de celalalt.

Atunci cand din viata ta fac parte unul-doi prichindei, pedalatul poate fi o modalitate grozava de timp de calitate petrecut impreuna, departe de tentatiile electronice.

  1. Ai mai mult randament la job

Studiile au aratat ca angajatii care fac exercitii inainte sa vina la munca sau in timpul pauzei de masa sunt mai motivati si se descurca mai bine cu task-urile. De asemenea, relatiile interpersonale se imbunatatesc, iau mai putine pauze si le vine mai usor sa isi termine sarcinile la timp. In toate aceste conditii…cum ar putea seful tau sa nu te iubeasca?

  1. Devii mai creativ

Cireasa de pe tort a pedalatului este cresterea creativitatii. Asta pentru ca nivelul de oxigen din creier creste si astfel creierul nostru functioneaza mult mai bine.

  1. Protejezi mediul inconjurator

    Doar pe locul destinat unui automobil pot fi parcate pana la 20 de biciclete. De asemenea, pentru realizarea unui biciclete sunt folosite doar 5 procente din materialele si energia necesare pentru fabricarea unui automobil, iar o bicicleta are zero emisii. Bicicletele sunt mult mai eficente, cu acelasi efort pe care il faci mergand poti parcurge o distanta de trei ori mai mare.

Noi ne-am hotarat. Ne-am luat casca, cotierele si ne-am suit pe bicicleta. Tu ce mai astepti?

 

© 2015 Powered by VITAMINA MARKETING | MADE WITH LOVE! ANPC

STAY CONNECTED WITH US: